В четвъртък ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи, настанени в

...
В четвъртък ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи, настанени в
Коментари Харесай

Президентът е домакин на традиционния абитуриентски бал от инициативата „Подкрепи една мечта“

В четвъртък  ще се организира обичайният абитуриентски бал за младежи,  настанени в приемни фамилии и в Центрове за настаняване от фамилен вид. Събитието е част от благотворителната самодейност на президента „ Подкрепи една фантазия “.

В четвъртък от 19.30 часа, в Дом 2 на резиденция „ Бояна “  президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева  ще посрещнат близо 80 зрелостници от цялата страна. На събитието ще участва и вицепрезидентът  Илияна Йотова.

Партньори на Администрацията на президента за  осъществяване на самодейността са Министерството на труда и обществената политика , Агенцията по заетостта, Агенцията за обществено подкрепяне, Държавната организация за протекция на детето, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Инициативата „ Подкрепи една фантазия “ е ориентирана към младежите , настанени в обществени услуги за резидентна и приемна грижа. В 11-и и 12-и клас в междинното учебно заведение те получават поддръжка и упътвания за своето личностно развиване посредством обучение или работа. Младежите са насърчени в решението си да продължат своето образование във висше  учебно заведение или професионален лицей, както и получават препоръки за избора на подобаваща компетентност.  Те се срещат с опциите за реализация на пазара на труда посредством съответни оферти за работа.

В поддръжка на мотивацията за учене  Администрацията на Президента отпуска еднократна стипендия за младежите от самодейността , които са признати да учат в университет или лицей. Финансова помощ за отличен триумф получават и учениците от 12-и клас, които са настанени в обществени услуги. Средствата за стипендиите за студенти и възпитаници се набират по време на дарителската акция, която президентската администрация провежда годишно.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР